acoso escolar qué hacer

Ser assertiu

Quan parlem d'assertivitat, estem definint una manera de comunicar-nos amb els demès. Hi ha persones que el defineixen com una estratègia, i per tant, encaminada a aconseguir uns objectius concrets. Aquests objectius concrets són simplement, expressar les nostres conviccions i desitjos. Defensar els nostres drets d'una manera conscient, congruent, directa, clara i equilibrada.

L'assertivitat es situa en un punt intermedi entre l'agressivitat i la passivitat o inhibició. D'aquesta manera, la persona assertiva no agredeix ni intenta sotmetre a les altres persones però tampoc es deixa sotmetre o avasallar. Ser assertiu és una necessitat, i és fonamental que els nens i adolescents aprenguin a ser-ho, per enfrontar-se als problemes amb seguretat i sense por. L'eloqüència (facultat de parlar o escriure eficaçment), no pot aconseguir en plenitud si no s'és assertiu.

L'assertivitat lingüística ha d'anar acompanyada de l'assertivitat corporal, i ambdues han d'actuar en sintonia. En els nostres cursos les treballem conjuntament: l'assertivitat lingüística, mitjançant exercicis amb el psicòleg, la assertivitat corporal la entrenem en les classes d'expressió corporal amb el professor de teatre i amb el protocol de defensa de la integritat física, amb el professor de defensa personal .